En murske
En murspand
Et rabarberblad
5 murskeer grus
5 murskeer cement (husk at det ætser)
1 murske spagnum
vand så det passer
Sådan gjorde jeg:
Jeg fandt et passende størrelse rabarberblad (Ca. 35x40 cm) og skar de tæt af tæt ved bladet.
Jeg formede en bule i en grusbunke (som bliver fadets hulning) der passede med bladets størrelse og lagde bladet på, med undersiden opaf.
Så blandede jeg betonen vha. en murske og fik også æltet det rundt med hænderne (med engangshandsker på).
Jeg klattede en håndfuld på af gangen og det fik nogle blide tæsk, så det kom godt ned om bladnerverne. Laget var cirka 3-4 cm tykt.
Til sidst glattede jeg overfladen med hænderne og jævnede bunden lidt ud, så den var flad i bunden, når man vendte den om.
Så dækkede jeg fadet med et stykke plast, for at hindre for hurtig fordampning. Da jeg lavede det om aftenen, skulle jeg ikke bekymre mig om solens varme de første 12 timer.
Fadet stod i 24 timer før jeg vendte det om, men det burde kunne lade sig gøre allerede efter 12 timer, jeg var bare på arbejde...
Det meste af bladet blev pillet af i små stykker og jeg lod fadet står og færdighærde nogle dage, før jeg tog det i brug.
18/8-2011: Betonfade på hostablade er lavet på samme måde, som flade krukker til husløg, se
blogindlæg.