Syltede jalapenos

Lige for tiden er de første chilier ved at være fuldvoksne og en del af dem er helt udvokset. Jeg går spændt og venter på at der er nogle der skifter farve, så man for alvor kan begynde at bruge af dem.
Derfor er det rigtig godt at have nogle sorter hvor man høster frugten udvokset men umoden.
11 purple jalapenos i skiver
Jeg har både en alm. Jalapeno og 2 purple jalapenoer. Den alm. jalapeno har ikke givet mere end 3-4 frugter nu, men de 2 purple jalapenoer har allerede givet omkring 20 stk tilsammen, så det er meget godt. Og så giver de lidt kulør da de starter ud som sortlilla i stedet for grønne.
Men når de får varme taber de farven, som kun er på skallen.
Til gengæld tager eddiken farve, så 'suppen' er lyslilla.
De får lov til at stå i skabet og trække i nogle uger, før vi smager på dem, det er lidt svært at vente, men så kan man jo lave sig nogle Atomic Buffalo Turds imens.


4-3-2-1 Syltede purple jalapenos
4 dl klar eddike 
3 dl vand
2 dl rørsukker
1 tsk salt
100 g jalapeno eller andre chili
2-3 fed hvidløg

4-3-2-1 kommes i en gryde og bringes i kog.
Hvidløg deles i 2 på langs og jalapenoerne skæres i skiver.
Hvidløg kommes i gryden i 2-3 min og så kommer chilierne i, men kun 1 minuts tid eller 2. Kogetiden afhænger af om man vil bevare lidt bid og hvor tykvægget chilierne er. Purple jalapeno er nemlig meget tyndere end de almindelige jalapenos.
Det hele hældes over i et skoldet syltetøjsglas, man kan evt. tilsætte atamon hvis man vil være mere sikker på det holder sig.
Henstilles i køkkenskabet i nogle uger.

Syltede purple jalapenos

Etiketter: ,